Από την ημέρα της ίδρυσης της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας το 1965 από 120 μέλη με πρωταρχικό σκοπό να ακολουθήσουν την αυθεντική χριστιανική ζωή ένα σημείο που χαρακτήρισε τα επόμενα χρόνια ήταν η μεγάλη αύξηση και σε μέλη πιστούς και σε δημιουργία νέων Εκκλησιών.

Σύντομα, οι Εκκλησίες του Νέου Ψυχικού, υπό την διαποίμανση του Δημήτριου Περιάλη, και του Λευκαδιτίου Λωρίδας εντάχθηκαν στην Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής. Στα Βάγια κάποιοι πιστοί που ήδη βρίσκονταν στην τοπική οργάνωση «Assemblies of God» ενώθηκαν με την Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής, συγκροτώντας νέα συνάθροιση. Στην Νίκαια συγκροτήθηκε νέα Εκκλησία με υπεύθυνο, τον μέχρι σήμερα ποιμένα της, Νίκο Νικολακόπουλο. Το 1968 συγκροτήθηκε Εκκλησία στη Νάξο.

Το 1969, στο Στρατώνι Χαλκιδικής. Το 1969 στην Κόρινθο, κάποιοι πρώην μάρτυρες του Ιεχωβά, ξεκίνησαν την εκεί τοπική Εκκλησία. Το 1970 ιδρύθηκε η Εκκλησία της Θεσσαλονίκης , η οποία αποτέλεσε το κέντρο για την εξάπλωση της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας Πεντηκοστής στην βόρεια Ελλάδα. Από το 1974 υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση και έκχυση του Αγίου Πνεύματος με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση. Εν τω μεταξύ, την ίδια εποχή, μοιράζονται δεκάδες χιλιάδες ευαγγελιστικά φυλλάδια και αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, όπως επίσης διατίθενται κασέτες με ηχητικά κηρύγματα και μαθήματα και ομιλίες βασισμένες στην Αγία Γραφή. Την ίδια περίοδο ιδρύονται Εκκλησίες στην Λάρισα (1975), στην Καβάλα (1976) και στα Χανιά (1978)

Το 1984 ιδρύεται η Εκκλησία του Πειραιά, υπό την διαποίμανση του Κώστα Κονδύλη. Την εποχή εκείνη γίνεται μια αποκέντρωση από την κεντρική Εκκλησία με την δημιουργία Εκκλησιών σε Γλυφάδα, Περιστέρι, Ηλιούπολη, Πετρούπολη, Βούλα, Μενίδι, Νέα Ιωνία, Μέγαρα, Ελευσίνα, Από το 1984 στην Κέρκυρα είχε ιδρυθεί Εκκλησία, και αργότερα από εκεί ξεκίνησαν Εκκλησίες στη Στρογγυλή και στην Ηγουμενίτσα.

Στην Πελοπόννησο, ξεκινούν Εκκλησίες σε Πύργο, Καλαμάτα, Σπάρτη, Αίγιο (αλλά και στην απέναντι ακτή, στην Ναύπακτο) και Πάτρα Στην Στερεά Ελλάδα ξεκινούν Εκκλησίες στην Θήβα και στην Ελλοπία Βοιωτίας. Από το 1985 μέχρι το 1990 διοργανώνονται Εκκλησίες σε Μαρτίνο Φθιώτιδας, Χαλκίδα, Λαμία. Στην Θεσσαλία ιδρύονται Εκκλησίες σε Βόλο Ελασσόνα, Καρδίτσα, Τύρναβο και Αιγάνη.

Στην Μακεδονία ιδρύονται Εκκλησίες σε Βέροια, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Πλατύ Ημαθίας, Γιαννιτσά Νάουσα, Γρεβενά, Τσοτύλι, Κοζάνη, Πλαταμώνα, Κατερίνη, Σέρρες, Δράμα, Καλοχώρι, Θέρμη, Ντεπώ, Νέα Μουδανιά, Φιλίππους και σε διάφορα χωριά της Χαλκιδικής, Στην Θράκη ξεκινούν Εκκλησίες σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα Κομοτηνή και Ξάνθη. Στο Αιγαίο, ξεκινούν Εκκλησίες σε Σαμοθράκη, Χίο, Μυτιλήνη, Σύρο, Σέριφο, Μήλο, Ρόδο, Κώ. Στην Κρήτη ιδρύθηκαν Εκκλησίες σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Ιεράπετρα.

Το 1990 ξεκίνησαν Εκκλησίες στο Αιγάλεω, στη Λούτσα, στην Σαλαμίνα και στην Αίγινα. Αργότερα, μέσα στην δεκαετία του 1990 ιδρύθηκαν επίσης άλλες 11 Εκκλησίες. Σήμερα η κοινότητά μας περιλαμβάνει 122 Εκκλησίες και συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα και 28 Εκκλησίες στο εξωτερικό.